Få lavet en høretest

Begynder det at være svært at følge med i samtaler og skal TV´et skrues op, så er det det første tegn på at hørelsen måske ikke er helt perfekt længere.

Det kan være rigtig svært for mange mennesker at finde ud af og erkende at de har en hørenedsættelse. Der findes utallige fordomme omkring nedsat hørelse, som oftest skyldes dårlig eller slet ingen information. Faktum er at alle mennesker på et eller andet tidspunkt får en hørenedsættelse, og jo før man gør noget ved den desto bedre.

Derfor bør man få lavet en høretest hvis man selv eller omgangskredsen føler at man ikke hører så godt længere. Sådan en test kan man få lavet forholdsvis hurtigt mange steder, og herunder finder du en kort oversigt over mulighederne.

Ørelægen 

Hos ørelægen laves der en høretest og ørelægen kan ud fra denne vurdere om der reelt er tale om en hørenedsættelse og om der bør gøres noget ved den. Der kan forekomme noget ventetid for at komme til hos ørelægen

Høreklinikken på sygehuset 

På en høreklinik laves der en komplet høreprøve og undersøgelse, og man vil få afklaret om  der er tale om en hørenedsættelse og hvad der evt. kan gøres ved den. Oftest kommer man først til undersøgelse på høreklinikken efter man har været hos en ørelæge. Der kan forekomme ventetid på at få lavet en undersøgelse på høreklinikken.
Du kan finde en oversigt over høreklinikkerne
her.

Privat forhandler

Der findes rigtig mange private forhandlere af høreapparater, som kan hjælpe med at lave en høretest. Mange af disse tilbyder at man kan få lavet en vejledende høretest gratis, og dette vil være nok til at få afklaret om der er tale om en reel hørenedsættelse. Hos de private forhandlere vil der oftest ikke være nogen ventetid.
Nogle private forhandlere tilbyder også at lave høretesten i hjemmet.
Du kan finde en oversigt over alle private forhandlere
her. 

Via organisationen HørNu

Du kan også booke en tid til en høretest via organisationen HørNu, som arbejder for at alle med høreproblemer kan få den rette hjælp. Du kan booke en tid overalt i landet her